top of page
zenz.jpg

VORES KAFFE KOMMER DIREKTE FRA

FAMILIEN SILATHONG I LAOS

Sammen med Slow arbejder ZENZ direkte med familien Silathong, der dyrker kaffe i et lille skovområde i Laos. Målet er at forbedre familiens levevilkår, sikre naturen og servere en fantastisk kop kaffe til dig!

 

Kaffen er selvfølgelig økologisk og FairtradeTM certificeret!

Scroll ned og mød familien Silathong

IMG_5865.jpg

FAMILIEN SILATHONG
NONG LUANG VILLAGE
BOLAVEN PLATEAU, LAOS

SAMLET PLANTAGE: 2.11 HEKTAR
HØJDE: 1271m
HUSHOLDNINGSSTØRRELSE: 6 PERSONER

Mrs. Wandee og hendes mand Mr. Seekhoun, samt deres voksne søn og datter, begyndte at dyrke kaffe i Nong Luang på Bolaven plateauet i 2009 på et 2,11 hektar stort område i 1.271 meters højde. Det er omgivet af skov med perfekte vejrforhold. Omkring af deres 90 % kaffe vokser i skov og nær en å. Mrs. Wandee fortsætter med at plante andre træer ved siden af ​​deres kaffe for at bevare den naturlige balance.

Mr. Seekhoun er over 80 år gammel, og næste generation er grundigt oplært i hvordan man dyrker kaffe i harmoni med naturen. Familien producerer skovkaffen efter økologiske principper, hvor kaffen modner langsomt i trækronernes skygge. Du kan tydeligt smage, hvordan de naturlige vækstforhold bidrager til kaffens høje kvalitet.

Det kræver en indsats at dyrke kaffe på naturens vilkår. Når arbejdsdagen er omme nyder familien at lytte til countrymusik. Nogle gange er Mrs. Wandees bedste måde at slappe af på ved at danse eller synge med på lokale sange.

IMG_5887.jpg

2022 Udviklingsplan

ZENZ og Slow‘s partnerskab er med til at finansiere flere skræddersyede tiltag for familien Silathongs husstand og skovområde.

Bistader

Sidste år blev Mrs. Wandee trænet i at holde bistader. I maj 2022 planlægger Slow at opsætte bistader på familien landbrug. Slow lokale team i Laos har fokus på at finde lokale bi-arter, der påvirker det lokale økosystem positivt.

Frugttræer

I juli 2022 begynder Slow at plante nye frugttræer sammen med familien. I 2021 blev der plantet 50 træer af typerne jackfruit, avokado, longan og canistel frugt. Desværre gik der termitter i størstedelen af træernes rødder, så kun få overlevede. Derfor planter Slow 50 nye træer ved brug af en ny teknik. Hvis dette hjælper på overlevelsesraten, plantes resten af træerne 2023, med et mål om at have 200 raske frugttræer spredt ud i familiens kaffeskov.

Mango.png
home.png

Forbedrede boligforhold

Familiens hus trænger til forbedringer. Øverst på listen er udbedring af skader på deres vægge, opdeling af køkken og resten af boligen, samt udskiftning af døre og vinduer.

IMG_8673.jpg
bottom of page